Werkwijze

Persoonlijke coaching:

Het belangrijkste wat ik doe als coach is mensen in beweging brengen. Soms houd ik een spiegel voor, soms confronteer ik en soms geef ik een duwtje in de rug. Soms train ik simpelweg vaardigheden. Tijdens de coaching breng ik u in contact met wie u echt bent en wat u werkelijk wilt en geef ik inzicht in uw persoonlijke drijfveren. Dan wordt duidelijk welke stap er gezet moet worden voor een resultaat om trots op te zijn. Weten wie u echt bent en wat uw kern is, is een geschenk dat iedereen zichzelf zou moeten geven. Ik help bij het vinden van die authentieke kern en zorg ervoor dat u dicht bij uzelf komt en blijft. Zodra u weet wie u bent, weet u ook wat u wilt en wat u kunt en zijn er geen obstakels meer voor geluk en innerlijke rust en balans. Bestaande ambities worden duidelijk en doordat uw innerlijke kompas weer goed werkt worden deze ambities ook daadwerkelijk haalbaar.

Ik start dan ook bijna alle trajecten met een soort van ‘nulmeting ‘ zodat duidelijk wordt welke stappen er gezet moeten worden, welke stappen er gezet zijn en welk resultaat behaald is aan het einde van het traject. Transparantie voor alle partijen is dé basis voor vertrouwen en dus voor langdurig resultaat. Zo’n ‘nulmeting’ is alleen te realiseren door objectieve instrumenten in te zetten. Dit kan het Identity Compass zijn, dit wereldwijd erkende instrument leidt tot veel inzicht in gedrag, denken en patronen en vormt een ideale basis voor een persoonlijk coaching traject. Alle informatie over dit instrument vindt u hier: Identity Compass. Ook gebruik ik regelmatig het biografisch werken, het enneagram, de kernkwadranten etc. etc.

Ik hecht veel waarde aan authentiek contact. Alleen in contact met een ander kan iemand nieuwe ervaringen opdoen en groeien. Het raakt me en geeft me voldoening wanneer mensen hun angst overwinnen en het lef hebben te ontdekken én uit te spreken waar het hen werkelijk om gaat. Wanneer u nieuwe mogelijkheden ontdekt in het omgaan met uw situatie en weer plezier en voldoening krijgt in het werk en de dingen die u doet. Dicht bij jezelf komen en blijven, dat is waar ik bij help. Een coaching traject bij mij wordt vaak als intensief en confronterend ervaren maar zeker ook als leuk, verhelderend, warm en bijzonder. Referenties en ervaringen vindt u hier: Referenties

 

Voor organisaties:

SvanS Advies is gespecialiseerd in vraagstukken omtrent leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. In de werkwijze van SvanS Advies staan resultaatgerichtheid, daadkracht, persoonlijk en positief kritisch centraal.

Ik ben er van overtuigd dat mensen en organisaties uiteindelijk het meest succesvol zijn, wanneer sprake is van oprechte wederzijdse betrokkenheid. In alle trajecten is het einddoel een optimaal evenwicht tussen de bedrijfsdoelstellingen en de doelstellingen, behoeften en mogelijkheden van medewerkers.

Ik onderzoek en analyseer de knelpunten en de kansen voor de mensen en het bedrijf. Welke dynamiek in de organisatie laat problemen voortbestaan? Welke stap moeten mensen maken om effectief en met plezier te functioneren? Het bedrijf en alle betrokken partijen leren kennen is dan ook essentieel voor het slagen van een traject en een vast onderdeel van mijn werkwijze.

Ik coach en adviseer met als gevolg dat medewerkers bloeien en bedrijfsresultaten groeien. Iedereen kan op zijn eigen niveau belangrijke veranderingen in een organisatie in gang kan zetten. Vergelijk het met een steen die in de rivierbedding wordt verlegd. Door een kleine verandering gaat de gehele rivier anders stromen, dit geldt voor managers én medewerkers…

Niet alleen geluk maar ook succes zit ‘m in de kleine dingen.