Over mij

In 2010 ben ik, Sanneke van Swelm-van Koll, van start gegaan met SvanS Advies. Ik heb 12 jaar gewerkt in zowel tactische als strategische HRM functies bij grote internationale industriële organisaties, kleine productiebedrijven en in de sociale sector. In 2008 ben ik naast mijn werk een opleiding Organisatiepsychologie gestart en toen ik deze had afgerond vond ik het tijd worden om mijn visie op ontwikkeling en mijn opgedane kennis , expertise en ervaring anders in te gaan zetten.

Dit werk past 100% bij me en in de jaren dat ik nu werk als zelfstandig coach haal ik iedere keer weer onbeschrijfelijk veel voldoening uit het intensieve contact met mijn cliënten en uit het kijkje in de ziel, het kijken naar de intrinsieke kern.

Persoon

In mijn persoon verenig ik twee kanten. Aan de ene kant ben ik de analyticus, die met inzet van helder denkvermogen analyseert wat er aan de hand is en graag meetbare resultaten heeft op basis van een ‘nulmeting’. Aan de andere kant ben ik de inlevende filosofische coach, die door middel van wezenlijk contact mensen bij mensen binnen kijk en ze helpt inzicht in zichzelf te krijgen zodat ze zich kunnen ontwikkelen en in beweging komen.

Professionele interesse

  • Mijn interesses liggen op het gebied van het coachen en ontwikkelen van management en medewerkers, cultuurverandering, adviseren en trainen gespreksvoering en conflictbemiddeling.
  • Bijzondere interesses en competenties zijn het begeleiden in het proces van inzicht verkrijgen in eigen denken en doen, in persoonlijke drijfveren en motivatie zodat de drive voor werk, loopbaan en eigen levenspad behouden of verkregen wordt. Ook het bespreekbaar maken en oplossen van performance issues en conflicten binnen teams, afdelingen, management niveaus en individueel niveau. Daarnaast ondersteun ik organisaties bij het creëren van een klimaat waarin de medewerkers worden uitgenodigd en uitgedaagd het beste in zichzelf naar boven te halen.
  • Ik functioneer graag in een omgeving waarin vernieuwing of verbetering moet plaatsvinden en schakel graag en makkelijk tussen verschillende niveau’s binnen organisaties.

Kerncompetenties

  • Groot inlevingsvermogen en oprechte interesse
  • Analytisch sterk, onafhankelijk, makkelijk overzicht en grote lijnen behoudend met oog voor detail
  • Sterk in geven feedback
  • Goed in het creëren van vertrouwen en openheid
  • Makkelijk communiceren op verschillende niveaus en in verschillende omgevingen